Met lasersnijden of laser graveren is het mogelijk om veel meer materialen dan hout, acrylaat, papier en karton te bewerken. Het is ook mogelijk om kurk, leer, stof, laserrubber en PE schuim te gebruiken. Vooral het PE-schuim wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld inlays in koffers te maken. Het snijden van aluminium, RVS en staal gaat niet, maar met een toevoeging kan het materiaal wel gemarkeerd worden.

laseren-op-hout
laserenophout3
Logo Lasercreatie klein

Lasermarkeren

De naam zegt het al, met de laser wordt er een markering gemaakt. Door de intensiteit van de laser in te stellen kan er een diepte markering gemaakt worden. Dit kan een lijn maar ook een heel vlak zijn. Met deze methode kun je mooie effecten bereiken en speciale markeringen in het acrylaat maken.
Logo Lasercreatie klein

Lasersnijden

Met hoge energie verbrand en verdampt het hout, echter door snelle wisseling in dit proces blijft er relatief weinig warmte achter in het materiaal. Er ontstaat wel een verkleuring.
De CO2 laser die wij hebben heeft een werkgebied van 150 x 100 cm. Door lasersnijden kunnen er scherpe hoeken worden gecreëerd. Bij een frees ben je afhankelijk van de diameter van de frees.

Nieuwsgierig geworden?

Maar weet je niet exact of jouw idee of wens te realiseren is? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Nieuwsgierig geworden?