Hout is en mooi natuurproduct wat in vele verschillende soorten te krijgen is. Daarom is hout een uitermate schikt materiaal voor de laser machine. Bijna alle hout soorten zijn geschikt voor graveren. MDF, HDF, Multiplex, Spaanplaat en Fineer laten zich goed lasersnijden.
Berken multiplex is een veel gebruikt materiaal. Het is relatief hard en kan goed afgewerkt worden.
Vliegentuigen multiplex is gemaakt van dunnere lagen hout die watervast verlijmd zijn. Hierdoor is het een stuk kostbaarder. De houtnerven komen hier krachtiger naar voren waardoor het veel wordt toegepast in de model- en interieurbouw.

laseren-op-hout
laserenophout3
Logo Lasercreatie klein

Lasergraveren

De naam zegt het al, met de laser wordt er een gravure gemaakt. Door de intensiteit van de laser in te stellen kan er een diepte gravering gemaakt worden. Dit kan een lijn maar ook een heel vlak zijn. Met deze methode kun je mooie effecten bereiken en speciale gravures in het hout maken.
Logo Lasercreatie klein

Lasersnijden

Met hoge energie verbrand en verdampt het hout, echter door snelle wisseling in dit proces blijft er relatief weinig warmte achter in het materiaal. Er ontstaat wel een verkleuring.
De CO2 laser die wij hebben heeft een werkgebied van 150 x 100 cm. Door lasersnijden kunnen er scherpe hoeken worden gecreëerd. Bij een frees ben je afhankelijk van de diameter van de frees.

Nieuwsgierig geworden?

Maar weet je niet exact of jouw idee of wens te realiseren is? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Nieuwsgierig geworden?